Corona

Update maatregelen in verband met corona

Lieve ouders en kinderen,

Voor de veiligheid van u, uw kinderen én onszelf hebben wij besloten per direct volledig over te stappen op e-consults.

Dit houdt in dat alle reeds geplande en nieuwe afspraken tot in ieder geval 6 april, omgezet worden naar e-consults. Wij nemen op de geplande tijd contact met u op d.m.v. (beeld)bellen.

Wij volgen hierbij het advies onze beroepsvereniging, de NVFK, op.

‘Beperk direct contact met kinderen. Behandel op afstand als het kan, behandel dichtbij als het moet.’

Kinderen ouder dan 2 jaar

Als kinderfysiotherapeut zijn wij al gewend om veel ‘hands-off’ te werken. En met uw medewerking en flexibiliteit kunnen wij ook op afstand voor een effectieve behandeling zorgen. Mochten er bepaalde materialen nodig zijn om de behandeling effectief te laten verlopen, zullen wij u hier vooraf over berichten. Wij zullen hierbij zoveel mogelijk gebruik maken van materialen die doorgaans in de meeste huishoudens aanwezig zijn.

Baby’s en kinderen jonger dan 2 jaar

Mede door onze jarenlange ervaring zijn wij ervan overtuigd dat wij ook de baby’s en jonge kinderen op afstand goed kunnen begeleiden. Waar nodig zullen wij eventuele oefeningen voordoen met een pop.

Voor alle kinderen geldt

Uw therapeut bepaald, in overleg met u, of face-to-face contact echt noodzakelijk is of dat onderzoek en/of behandeling op afstand volstaat voor nu.

Heeft u, of uw kind één of meerdere van deze symptomen: snotteren, verkoudheid, keelpijn, hoesten, verhoging en/of koorts, dan is fysiek contact momenteel helaas niet mogelijk. Dit geldt ook voor slechts hele milde of lichte klachten. Bij twijfels kunt u altijd even contact opnemen.

Nieuwe aanmeldingen

Nieuwe cliënten kunnen zich nog gewoon aanmelden!

De intake zal in eerste instantie plaatsvinden d.m.v. (beeld)bellen. O.b.v. van deze intake bepalen wij of face-to-face noodzakelijk is, of dat vooralsnog e-consulten volstaan.

Primair aanspreekpunt

Om de huisartsen en ziekenhuizen niet onnodig te belasten, blijven wij ook nu, het primaire aanspreekpunt voor houding- en beweeggerelateerde zorg.

Dus heeft uw kind pijn, maakt u zich zorgen over het bewegen of is er sprake van een voorkeurshouding bij uw baby? Bel, mail of app ons gerust!

Wij zullen er in ieder geval alles aan doen, om uw kind van goede, doch veilige zorg te voorzien!

Wij hopen op uw begrip en zien u graag online!

Groeten Annette, Agnes en Joske

Corona

Als er verandering in de situatie komt, passen we deze pagina aan.
Volg ons op Facebook of Twitter (@BengelsKanjers ) voor de laatste updates.