huil baby

Huilbaby of onrustige baby?

De specialist op het gebied van bewegen

Dat wij als kinderfysiotherapeut dé specialist zijn op het gebied van het bewegend functioneren van uw kind is inmiddels wel redelijk algemeen bekend. En dat u onze hulp kunt inschakelen bij bijvoorbeeld een voorkeurshouding, een probleem in de motorische ontwikkeling of bij pijn en/of (sport)blessures ook. Maar wist u dat u onze hulp ook in kunt schakelen als u een huilbaby of onrustige baby heeft?

Samen op zoek naar de oorzaak

Wij gaan dan samen met u op zoek naar de oorzaak van de onrust en/of het huilen. Vervolgens gaan wij, wederom in samenspraak met u, op zoek naar passende strategieën om de onrust en/of het huilen te verminderen. Wij gaan hierbij veel verder dan alleen de motoriek of het uitsluiten van ‘lichamelijke spanningen’.

Waar kijken we dan zoal naar?

Denk aan: hoe verloopt het voeden, hoe gaat het slapen, is er mogelijk sprake van (verborgen) reflux of darmkrampjes? Maar ook: hoe reageert de baby op de diverse (zintuiglijke) prikkels, welke mogelijkheden tot zelfregulatie heeft het, en waarbij heeft de baby wat extra hulp van u nodig?

huil baby

Anders Kijken naar 0-2 jarigen

Bij Kinderfysiotherapie Bengels en Kanjers hebben wij veel affiniteit en reeds jarenlange ervaring met deze groep kinderen. Momenteel volgt Agnes de 10-daagse verdiepingscursus ‘Anders Kijken naar 0-2 jarigen’, om deze groep kinderen én hun ouders nog beter te kunnen begeleiden.

Adviezen op maat

U vindt bij ons dan ook geen standaard adviezen! Alle tips en adviezen zijn volledig toegespitst op uw hulpvraag en specifieke situatie. Wij gaan altijd op zoek naar functionele oplossingen die bij u én uw kind passen. Waar mogelijk vind de behandeling zoveel mogelijk bij u thuis plaats.

Vragen of meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.