Team

Ons team bestaat uit 4 enthousiaste kinderfysiotherapeuten.

Annette Durieux

In 1996 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en heb in diverse praktijken gewerkt als algemeen fysiotherapeut en als sportfysiotherapeut. In 2008 ben ik afgestudeerd als Master kinderfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht en kon ik het vak uitoefenen wat ik mijn hele leven al wilde doen. Mijn afstudeeropdracht was gerelateerd aan de zuigeling met een voorkeurshouding en heb ik als onderzoeksassistente gewerkt aan het onderzoek naar kinderen met een asymmetrie, wat is de invloed van conservatieve behandeling. Sinds 2017 doen we als praktijk mee aan het onderzoek GODIVA van de hogeschool Utrecht. Een studie waarbij wordt gekeken of kinderfysiotherapeuten aan de hand van filmmateriaal van ouders de motorische ontwikkeling van het kind kunnen volgen.

In 2007 heb ik de kinderfysiotherapie praktijk in Amersfoort overgenomen en kon ook mijn passie als ondernemer beginnen. Sinds 2009 werk ik samen met Agnes en hebben we ons als doel gesteld om het motorisch functioneren van kinderen tussen 0-18 jaar te verbeteren.

Mijn specifieke interesses liggen bij:

 • Het jonge kind wat moeite heeft zich te adequaat motorisch te ontwikkelen;
 • Kinderen met een syndroom, Erbse parese;
 • Orthopedische klachten, sportblessures;
 • Medical taping.

Agnes Blokhuis-van der Straat

Reeds sinds 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeute en sinds 2005 als kinderfysio.  In 2009 ben ik, samen met Annette, eigenaresse geworden van Kinderfysiotherapie Bengels en Kanjers. Een leuke nieuwe uitdaging na daarvoor op verschillende plekken in zowel binnen,- als buitenland gewerkt te hebben!

In mijn werk vind ik het erg leuk om ouders en kinderen te coachen en begeleiden zodat ze daarna weer zonder mijn hulp verder kunnen.

Ik heb tot nu toe altijd als allround kinderfysiotherapeute gewerkt, maar de laatste tijd ben ik me meer en meer aan het richten op het jonge kind. Maar daarnaast vind ik het ook nog steeds een uitdaging om kinderen met pijn of een sportblessure zo snel mogelijk weer op de been te helpen.

Mijn specifieke interesses liggen bij:

 • de onrustige en/of huilbaby
 • baby’s met slaapproblemen
 • prematuren (te vroeg geboren kinderen)
 • kinderen met  aangeboren afwijkingen en/of syndromen, denk aan;
  • Down-syndroom
  • Erpse parese
  • Spina Bifida (open ruggetje)
  • CP (aandoening van de hersenen)
  • en andere aangeboren afwijkingen en/of bijv. spierziekten.
 • Jonge kinderen met problemen in de prikkelverwerking
 • Medical Taping.

Ik woon in Amersfoort en ben trotse moeder van 3 kanjers, die zich ook regelmatig als bengel gedragen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, een spelletje te spelen of wat te lezen. Maar ook een avondje Netflixen sla ik zeker niet af. Ik probeer regelmatig te sporten, maar de ene keer lukt dit beter dan de andere keer. Tevens ben ik verslaafd aan Tony Chocolonely ;-).

Joske van der Kruk

In het voorjaar van 2017 heb ik mijn diploma voor algemeen fysiotherapeut behaald. Echter merkte ik al snel dat mijn hart lag bij het behandelen van kinderen. Daarom ben ik in het najaar van 2017 gestart met de opleiding kinderfysiotherapie. Momenteel ben ik bijna afgestudeerd en hoop ik mijn diploma in de zomer van 2020 in ontvangst te kunnen nemen. Ik heb drie jaar gewerkt als algemeen fysiotherapeut, maar naarmate de tijd vorderde, zag ik steeds meer kinderen en minder volwassenen. Ook heb ik meerdere stages gelopen, waaronder bij Bengels en Kanjers. Sinds november 2019 ben ik hier aan het werk op de locatie in Leusden. Ik vind het geweldig om een band op te bouwen met de kinderen en zo hun vertrouwen te krijgen. Ik vind het mooi om samen met het kind een plan te maken  en samen dit doel na te streven.

Mijn passie ligt bij:

 • Motorische ontwikkelingsachterstand bij baby’s
 • Onrustige baby’s
 • Stress bij kinderen
 • Psychosomatische klachten
 • Orthopedische klachten
 • Revalidatie

Ik hou van shoppen, spelletjes spelen en uitgebreid koken. Ook ben ik gek van kickboksen, dansen en mountainbiken. Daarnaast ben ik trotse moeder van mijn dochtertje.

Mirjam Doppen-Egelkraut

Mirjam is sinds 1-1-2021 werkzaam binnen ons team. Ook Mirjam is oud-stagiaire van ons en na jaren in Utrecht gewerkt te hebben is ze nu onderdeel van ons team geworden. Binnenkort zal zij zich verder voorstellen.

Stagiaires

U kunt regelmatig stagiaires van de verschillende opleidingen kinderfysiotherapie tegenkomen in onze praktijk. Wij zijn masterstage adres van de Hogeschool van Utrecht, wat inhoudt dat wij regelmatig stagiaires hebben die 8 dagen stage komen lopen. Zij zitten in de laatste fase van de specialisatie tot kinderfysiotherapeut. Daarnaast begeleiden wij ook stagiaires voor langere tijd van alle 3 de opleidingen tot kinderfysiotherapeut.

Al onze stagiaires zijn geregistreerd fysiotherapeut en volgen nu de specialisatie tot kinderfysiotherapeut. Onze stagiaires zullen zoveel mogelijk handelingen zelfstandig verrichten, echter altijd onder supervisie van een van ons.

Mocht u hier bezwaar tegen hebben, verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken aan ons. Dan houden we daar rekening mee.

Samenwerking

Wij vinden het belangrijk dat u goed wordt geholpen. Daarom werken wij nauw samen met collega-organisaties.