Team

Ons team bestaat uit 3 enthousiaste kinderfysiotherapeuten.

Annette Durieux

In 1996 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en heb in diverse praktijken gewerkt als algemeen fysiotherapeut en als sportfysiotherapeut. In 2008 ben ik afgestudeerd als Master kinderfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht en kon ik het vak uitoefenen wat ik mijn hele leven al wilde doen. Mijn afstudeeropdracht was gerelateerd aan de zuigeling met een voorkeurshouding en heb ik als onderzoeksassistente gewerkt aan het onderzoek naar kinderen met een asymmetrie, wat is de invloed van conservatieve behandeling. Sinds 2017 doen we als praktijk mee aan het onderzoek GODIVA van de hogeschool Utrecht. Een studie waarbij wordt gekeken of kinderfysiotherapeuten aan de hand van filmmateriaal van ouders de motorische ontwikkeling van het kind kunnen volgen.

In 2007 heb ik de kinderfysiotherapie praktijk in Amersfoort overgenomen en kon ook mijn passie als ondernemer beginnen. Sinds 2009 werk ik samen met Agnes en hebben we ons als doel gesteld om het motorisch functioneren van kinderen tussen 0-18 jaar te verbeteren.

Mijn specifieke interesses liggen bij:

 • Het jonge kind wat moeite heeft zich te adequaat motorisch te ontwikkelen;
 • Kinderen met een syndroom, Erbse parese;
 • Orthopedische klachten, sportblessures;
 • Medical taping.

Agnes Blokhuis-van der Straat

Reeds sinds 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeute en sinds 2005 als kinderfysio.  In 2009 ben ik, samen met Annette, eigenaresse geworden van Kinderfysiotherapie Bengels en Kanjers. Een leuke nieuwe uitdaging na daarvoor op verschillende plekken in zowel binnen,- als buitenland gewerkt te hebben!

In mijn werk vind ik het erg leuk om ouders en kinderen te coachen en begeleiden zodat ze daarna weer zonder onze hulp verder kunnen.

Ik heb tot nu toe altijd als allround kinderfysiotherapeute gewerkt, maar de laatste tijd ben ik me meer en meer aan het richten op het jonge kind. Maar daarnaast vind ik het ook nog steeds een uitdaging om kinderen met pijn of een sportblessure zo snel mogelijk weer op de been te helpen.

Mijn specifieke interesses liggen bij:

 • de onrustige baby danwel huilbaby
 • prematuren (te vroeg geboren kinderen)
 • kinderen met  aangeboren afwijkingen en/of syndromen, denk aan;
  • Down-syndroom
  • Erpse parese
  • Spina Bifida (open ruggetje)
  • CP (aandoening van de hersenen)
  • en alle andere pathologieën.
 • Jonge kinderen met problemen in de prikkelverwerking
 • Medical Taping.

Naast mijn werk heb ik thuis ook nog 3 bengels/kanjers. Ik hou van spelletjes spelen, het lezen van een goed boek of tijdschrift en lekker kickboksen op de bokszak.

Joske van der Kruk

Joske is sinds 01-11-2019 werkzaam op onze locatie in Leusden. Joske is reeds enkele jaren geregistreerd fysiotherapeute en hoopt binnenkort af te studeren als kinderfysiotherapeute. Daarnaast is ze trotse moeder van een dochter.

Stagiaires

U kunt regelmatig stagiaires van de verschillende opleidingen kinderfysiotherapie tegenkomen in onze praktijk. Wij zijn masterstage adres van de Hogeschool van Utrecht, wat inhoudt dat wij regelmatig stagiaires hebben die 8 dagen stage komen lopen. Zij zitten in de laatste fase van de specialisatie tot kinderfysiotherapeut. Daarnaast begeleiden wij ook stagiaires voor langere tijd van alle 3 de opleidingen tot kinderfysiotherapeut.

Al onze stagiaires zijn geregistreerd fysiotherapeut en volgen nu de specialisatie tot kinderfysiotherapeut. Onze stagiaires zullen zoveel mogelijk handelingen zelfstandig verrichten, echter altijd onder supervisie van een van ons.

Mocht u hier bezwaar tegen hebben, verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken aan ons. Dan houden we daar rekening mee.

Samenwerking

Wij vinden het belangrijk dat u goed wordt geholpen. Daarom werken wij nauw samen met collega-organisaties.