Team

Wij zijn 2 enthousiaste, geregistreerde kinderfysiotherapeuten.

Annette Durieux

In 1996 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en heb in diverse praktijken gewerkt als algemeen fysiotherapeut en als sportfysiotherapeut. In 2008 ben ik afgestudeerd als Master kinderfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht en kon ik het vak uitoefenen wat ik mijn hele leven al wilde doen. Mijn afstudeeropdracht was gerelateerd aan de zuigeling met een voorkeurshouding en heb ik als onderzoeksassistente gewerkt aan het onderzoek naar kinderen met een asymmetrie, wat is de invloed van conservatieve behandeling. Sinds 2017 doen we als praktijk mee aan het onderzoek GODIVA van de hogeschool Utrecht. Een studie waarbij wordt gekeken of kinderfysiotherapeuten aan de hand van filmmateriaal van ouders de motorische ontwikkeling van het kind kunnen volgen.

In 2007 heb ik de kinderfysiotherapie praktijk in Amersfoort overgenomen en kon ook mijn passie als ondernemer beginnen. Sinds 2009 werk ik samen met Agnes en hebben we ons als doel gesteld om het motorisch functioneren van kinderen tussen 0-18 jaar te verbeteren.

Mijn specifieke interesses liggen bij:

 • Het jonge kind wat moeite heeft zich te adequaat motorisch te ontwikkelen;
 • Kinderen met een syndroom, Erbse parese;
 • Orthopedische klachten, sportblessures;
 • Medical taping.

Agnes van der Straat

Sinds 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeute en heb gewerkt in het binnen- en buitenland. In 2008 was ik volleerd kinderfysiotherapeut. Sinds 2009 ben ik, samen met Annette, eigenaresse van Kinderfysiotherapie Bengels en Kanjers. Mijn kennis houd ik up-to-date door regelmatig cursussen te volgen.

Naast mijn werk begeleid ik stagiaires die bij Bengels en Kanjers een masterstage lopen. Ik ben ook nog de trotse moeder van 3 bengels

Mijn specifieke interesses liggen bij:

 • het jonge kind
 • kinderen met ontwikkelingsstoornissen zoals
  • AD(H)D
  • ASS
  • DCD
 • en kinderen met problemen in de prikkelverwerking

Stagiaires

U kunt regelmatig stagiaires van de verschillende opleidingen kinderfysiotherapie tegenkomen in onze praktijk. Wij zijn masterstage adres van de Hogeschool van Utrecht, wat inhoudt dat wij regelmatig stagiaires hebben die 8 dagen stage komen lopen. Zij zitten in de laatste fase van de specialisatie tot kinderfysiotherapeut. Daarnaast begeleiden wij ook stagiaires voor langere tijd van alle 3 de opleidingen tot kinderfysiotherapeut.

Al onze stagiaires zijn geregistreerd fysiotherapeut en volgen nu de specialisatie tot kinderfysiotherapeut. Onze stagiaires zullen zoveel mogelijk handelingen zelfstandig verrichten, echter altijd onder supervisie van een van ons.

Mocht u hier bezwaar tegen hebben, verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken aan ons. Dan houden we daar rekening mee.

Samenwerking

Wij vinden het belangrijk dat u goed wordt geholpen. Daarom werken wij nauw samen met collega-organisaties.